Ingredients
- 7 ous
- 4 llimones
- 1 toronja
- 1 mandarina
- 1 llima
- 390gr sucre
- 60ml aigua
- 200gr farina
- 120gr mantega
- 250ml nata
- 50gr maizena
- 75gr de mantequilla
- sal
Elaboració
Farem 3 elaboracions. El pastís (massa i crema) el podem fer abans ja que s'ha de refredar a la nevera., inclús el podem fer el dia abans. Un cop refredat posarem el merengue a sobre i ho gratinarem al forn per dorar-lo.
Massa
Mesclem 200gr de farina, 120 gr de mantega freda a daus, 40gr de sucre, 1 ou i un pessic de sal. La farina l'hem de tamissar. Mesclem la mantega sense mans per no donar calor. Batem un ou i l'afegim a la massa. Mesclem amb espàtula.
Envoliquem la massa amb film i l'estirem amb rodillo. La deixem 1 hora a la nevera abans de posar al forn.
Posem farina a la taula, aplanem la massa a ma i posem farina a sobre. Estirem amb rodillo, ha de quedar d'uns 5mm.
Untem motllo amb mantequilla i capa de farina. Posem la massa, la cobrim amb alumini i posem cigrons a sobre. Ho posem al forn a 200ºC durnat 15 min. Quan està cuita la podem pintar amb ou i tornar a posar al forn per que quedi daurada.
Deixem refredar la massa i posem la crema a sobre.
Crema
Per fer la crema posarem 1 ou i 5 rovells, 250ml de suc de llimones, taronja, mandarina i llima i 150gr de sucre, 50gr de maizena i un pessic de sal en un bol i mesclem amb la varilla.
En un casso escalfem 250ml de nata. Quan bull l'afegiem poc a poc al bol sense deixar de remanar amb la varilla. Passem la mescla a una olla i l'escalfem sense deixar de batre. Quan té textura de crema apaguem el foc i afegim 75gr de mantequilla i li donem 2 voltes fins que s'incorpori bé. Fianlment la passem per un colador i la reservem a la nevera.
Merengue
Per fer el merengue francès montarem les 5 clares a punt de neu amb 3 cullerades de suc de llimona i un pessic de sal que ens ajudarà a que les clares montades tinguin més fermesa. A banda farem un almíbar amb 200gr de sucre i 60ml d'aigua. Ho posem en un casso a foc baix (120ºC). Un cop montades les clares incorporem l'almíbar, quan deixa de bollir, a fil sense deixar de batre amb les barilles.
Comentarios
Publicar un comentario