Salsa de calçots

Ingredients per a 100 calçots
  • 2 Nyores
  • 6 Tomàquets
  • 1 All
  • 2 Galleta Maria
  • 15 Ametlles
  • 20 Avellanes
  • 1/2 L oli d'oliva
  • Vinagre
  • Sal
  • 5g sucre
  • Pebre Vermell Dolç
  • Pebre Negre
Preparació
  1. Posem les nyores en aigua al foc fins que arranca el bull. Les retirem de l'aigua i separem la carn de la pell. Descartem la pell de les nyores.
  2. Rostim els tomàquets i posteriroment els pelem.
  3. Fem una picada amb 2 tomàquets, la carn de les nyores, l'all, les ametlles, les avellanes i la galleta.
  4. Un cop ho tenim picat ho posem en un recipient gran i anem introduïnt la resta d'ingredients. D'oli segurament se n'haurà de posar més de mig litre. Anirem afegint els tomàquets i l'oli necessari fins que quedi la salsa amb la textura desitjada. Vigilar amb el vinagre, sempre som a temps d'afegir-ne un poc més.
  5. La deixem reposar aproximadament 30 minuts i comprovem el sabor. Rectifiquem la sal, el pebre o el vinagre al gust
Si queda espessa més tomàquet, si queda clara més avellanes i ametlles

Comentarios