Arròs Negre

Ingredients per a 4 persones
  • 2 alls
  • 1 pebrot verd
  • 2 tomàquets madurs
  • 500g de xipirons amb la seva tinta
  • 1 bossa de tinta
  • 8 gambes o llagostins
  • 500g d'arròs negre
  • 1l de caldo de peix
Preparació
  1. Piquem els alls, els tomàquets i tallem els alls a quadrets. Netegem els xipirons, els traem la viruta i el gall.
  2. Escalfem l'oli d'oliva a la paella. Fem el sofregit, en primer lloc els alls sense que es cremin. A continuació el pebrot i ho sofregim tot. Afegim els xipirons i les gambes uns 2 minuts. Les gambes les retirem i les reservem.
  3. Afegim el tomàquet fins que perdi l'aigua. Si tenim tinta extra l'afegim en aquest instant.
  4. Afegim l'arròs i el sofregim durant 1 minut sense deixar de remenar per que no s'enganxi a la paella. Finalment afegim el caldo i repartim l'arrós uniformement. Repartim les gambes per damunt l'arrós.
  5. Deixem coure a foc lent durant uns 10 minuts fins que s'evapori tota l'aigua.

Comentarios