Pasta Brisa

Es tracta d'una massa per forrar motllos de tarta de poma i de varies fruites en almibar. També es pot utilitzar per fer galetes.

Ingredients
  • 300g de mantega (a daus)
  • 180g de sucre en pols
  • 70g d'ametlla picada
  • 2 ous (50g)
  • 500g de farina
  • sal
  • vainilla
Preparació
Posem en un bol la mantega i el sucre en pols i ho pastem bé. Seguidament afegim l'ametlla picada ho ho amassem tot. Després es mesclen els ous.A continuació afegim la sal, la vainilla i la farina poc a poc vigilant que quedi ben mesclat. Per mescalr-ho millor ho fem amb les mans amb els dits oberts.
Hem de deixar reposar la massa a la nevera durant 5 o 6 hores com a mínim.
Estirem la massa amb el porró i la posem sobre el motllo. Abans de posar-la al forn la deixem reposar dintre del motllo una estona.
Enfornar entre 15 i 20 minuts a 175º-185º.

Usos de la pasta brisa
Pastís de poma
Omplim el motllo de pasta brisa amb crema pastelera. Tallem poma a lamines o dous i la posem per sobre la crema. Es pot recobrir amb melmelada previament desfeta amb un poc d'aigua al foc. S'enforna durant uns 30 minuts a 175º - 185º

Pastís de fruites
Per fer aquest pastís hem de coure la pista brisa sola. La deixem refredar i la omplim amb crema pastissera. Posem la fruita tallada per sobre i el podem recobrir amb gelatina o amb melmelada previament desfeta amb un poc d'aigua al foc.

Galetes
S'exten la pasta brisa i la tallem amb un motllo. Posem les galetes a una safata i les pintem amb ou per la part de sobre. Es poden decorar amb ametlla picada, sucre, canyella en pols, pistatxo.... Les posem al forn durant uns 20 minuts a 180º.

Comentarios