Pastís de pastanaga

Ingredients

  • Per la tarta
    • 225gr de farina
    • 250gr sucre moré
    • 250gr pastanaga
    • 150ml oli de girasol
    • 5 ous
    • 4-5gr de canella en pols
    • 1-2gr nou moscada
    • polsim de sal
    • polsim de jengibre en pols
    • 15 gr impulsor
  • Relleno i cobertura
    • 400ml de nata per muntar
    • 175gr de sucre pols
    • 250gr Philadelphia
    • Polsim de vainilla

Preparació

Tarta

Mesclem els ingredients secs en un colador i els deixem reservats: farina, canella, impulsor, sal i nou moscada.

Muntem els ous sencers en un bol, quan estiguin muntats incorporem el sucre i seguim batent fins que quedi ben integrat.

Piquem la pastanaga amb l'oli de girasol fins que obtinguem un puré fi.

En un bol posem el puré de pastanaga i afegim els ous muntats amb el sucre. Anem afegirm poc a poc els secs passant-los pel colador i mesclant amb moviments envolvents. Aquest pas s'ha de fer poc a poc per evitar que es facin grumolls. Al principi costa més i sembla que es van fent grumolls però quan portem més de la meitat dels secs incorporats es va mesclant millor.

Posem al forn precalentat prèviament a 180º durant 30 - 35 minuts.

Relleno i cobertura

Aquesta elaboració la realitzem juts en el moment de muntar la tarta.

En un bol mesclem el formatge crema amb 75gr de sucre pols i un polsim de vainilla fins que estigui homogeni.

En un altre bol muntem la nata amb 100gr de sucre pols i un polsim de vainilla. Per muntar la nata ha d'estar ben freda. Quan la tenim muntada incorporem el formatge mesclant amb moviments envolvents fins que estigui homogeni pero sense treballar en excès.

Muntatge de la tarta

Quan la tarta estigui a temperatura ambient, la tallem per la meitat i reservem la tapa. Posem una capa de relleno de entre 0.5 i 1cm de forma uniforme per tota la base intentan arribar als extrems però sense passar-se. Ho fem amb l'espàtula de tartes i sense treballar en excès.

Posem la tapa i fem un poc de pressió per que el relleno quedi ben distribuit per tota la tarta. A continuació posem la resta de relleno i amb l'espàtula l'anem repartint per tota la superfície. Per que quedi bé podem anar fent moviments de vaiven amb l'espàtula sense apretar i sense treballar en excès per evitar que es desfaci. Podem posar cobertura pels laterals de la tarta i finalment pentinar amb una pinta de tartes per donar-li una forma més rodona.

A disfrutar!!!!!




Comentarios