Curry

 Ingredients

  • 5-10gr de Base de curry. Es tracta d'una pasta d'all i jengibre que conté un 60% de jengibre, 30% all i 10% oli de girasol i sal. La base de curry es pot congelar en cubitera per poder utilitzar en diferents receptes.
  • 1 ceba tendra
  • 50gr tomàquet madur
  • 100gr de pasta de tomàquet
  • 50ml Oli de girasol 
  • 500ml Caldo de carn o de peix
  • 5gr de cilantro en pols
  • 10gr comino en pols
  • 10gr pebrot dolç de la vera
  • 5gr cúrcuma
  • 6gr sal
  • yogur o 150gr de llet de coco

Preparació

Posem l'oli i sofregim la pasta de curry (all i jengibre). Afegim 1 ceba tendra picada i sofregim. Pochem bé bé i afegim 50gr de tomàquet natural i 100 gr de pasta de tomàquet ( es pot substituir per tomàquet fregit).

En una paella seca despertem les espècies amb el foc al mínim. Pebrot de la vera, comino, cúrcuma i cilantro. Quan es veuen puntets blancs (comino i cilantro) i fa molt bona olor ho retirem del foc.

Quan el sofregit està ben fet afegim les especies. Ho deixem coure durant un parell de minuts i afegim el yogur o llet de coco. Deixem reduir un poc, sense passar-se, i afegim el caldo o aigua. Deixem guisar tot junt durant 30-45 minuts.

Comentarios