Tarta tatin

Ingredients

Per la massa:

  • 100gr de mantega tallada a daus
  • 100gr de sucre (moré)
  • 1 ou 
  • 250gr de farina
  • 1 pisca de sal

Per al relleno de poma:

  • 4 pomes (fuji)
  • 100gr de sucre (moré) -> 75gr.
  • 100gr mantequilla
  • Polsim de canella

Preparació

  1. Mesclem tots els ingredients de la massa, primer batem l'ou amb el sucre per que es desfaci un poc i un polsim de sal. A continuació ho mesclem amb la mantequilla a daus i la farina. Mesclem amb les mans fins conseguir una massa homogènia.
  2. Quan tinguem la massa homogènia fem una bola. La tapem en film i la reservem a la nevera.
  3. Encenem el forn a 180ºC, dalt i baix amb ventilador.
  4. Fonem la mantequilla en una paella a foc mig. A continuació afegim el sucre i la canella en pols. Removem suaument i baixem el foc.
  5. Mentrestant s'està derritint la mantequilla pelem les pomes i les tallem en 6 galls cadascuna.
  6. Quan tinguem la mantequilla derretida amb el sucre afegim els talls de poma amb la part rodona cap a baix. La part de baix serà la part superior de la tarta.
  7. Deixem a fox mig durant 20/25 minuts aproximadament.
  8. Retirem del foc
  9. Estirem la massa i cobrim la paella,
  10. Posem la paella al forn, sense el mànec, durant uns 15/20 minuts fins que la massa estigui daurada,
  11. Desmotllem donant la volta amb un plat tot just la l'hem tret del forn.


Comentarios

  1. Provar menys sucre per al caramel de les pomes. Queda deliciosa però un pèl carregat de sucre per al meu gust

    ResponderEliminar

Publicar un comentario